איך לפצח את התרבות העסקית האמריקאית, והפעם על ניהול ישיבות אפקטיבי ומוצלח עם הקולגות האמריקאים.
איך לפצח את התרבות העסקית האמריקאית, והפעם על ניהול ישיבות אפקטיבי ומוצלח עם הקולגות האמריקאים.
התרבות האמריקאית, ובמיוחד העסקית, בנויה על משימתיות ומדדים להצלחה אישית. אלו עולים מתוך הערך של קידוש האינדיבידואליות אשר כה מאפיינת את החברה האמריקאית. לפיכך, כללי ההתנהגות המקובלים בישיבות עסקים מול האמריקאים דורשת התארגנות, בניית יעדים ואג'נדה שצריך להיצמד אליה. כל ישיבה צריכה להסתיים עם החלטה. ישיבות בלי כיוון או מטרה – כלומר דיבור על ענייני חולין, ייחשב כבזבוז זמן.
כיצד ההתנהלות האמריקאית שונה מהתנהלות הישראלית העסקית? גם בישראל ישנה חשיבות למטרות ויעדים, רק שבישראל, הרבה פעמים, חלק מהישיבות מתחילות בשיחות חולין ובשיתוף חוויות סוף השבוע, שאלות אישיות כמו "מאיפה אנחנו מכירים" ועוד. כאשר כבר מתקדמים, אין סדר בניהול השיח;כולם מדברים ביחד, מתווכחים, והתוצאה היא שישיבה שהייתה מתוכננת ל-60 דקות מתארכת ל-90 דקות, ולא תמיד יוצאת עם תוכנית פעולה מוגדרת.
אם אתם רוצים לעשות שיחת מכירה אפקטיבית למשקיע אמריקאי או שחברה אמריקאית קנתה את הארגון בו אתם עובדים, כדאי ללמוד את הערכים אשר מניעים את התרבות האמריקאית העסקית.
תרבות ישיבת עבודה
• הגדירו יעדים, תכננו לוחות זמנים והיצמדו אליהם.
• בבניית לוחות הזמנים, הגדירו זמן שמאפשר קבלת החלטות, מכיוון שכל ישיבה צריכה להסתיים עם תוצאות.
• אם אתם יזמתם את הישיבה, עודדו אווירה של שיתוף פעולה אבל היו מוכנים לפעול, לקחת אחריות ולקבל החלטות בסיום הפגישה.
• בעידן של היום בו פגישות רבות מתקיימות דרך אמצעים טכנולוגיים, חשוב להיצמד לאותם כללים כמו בישיבה פרונטלית.
תכנון הפגישה
• הגדירו את מטרת הישיבה ומהן התוצאות אותם אתם מצפים להשיג.
• ישיבות אשר מתנהלות אך ורק לצורך שיחת חולין והיכרות, ובלי להגיע להחלטות או פעולות, נתפסות בתרבות האמריקאית כבזבוז זמן, וכידוע אצל האמריקאים "זמן שווה כסף".
• חלקו מראש את כל החומר המקצועי הנלווה ואת לוחות הזמנים כך שאפשר יהיה להתחיל ישר מהסעיף הראשון.
• הקפדה על לוחות זמנים ותוצאות היא כה חשובה, שלעיתים האמריקאים מביאים לישיבה מתווך מקצועי כדי לשמור על הפוקוס ועל לוחות הזמנים של הצוות כדי ולוודא שהם משיגים תוצאות בסיום הישיבה.
התנהלות הישיבה
• בכללי ההתנהגות העסקית האמריקאית מצפים שכל הנוכחים בישיבה ייקחו חלק שיתרום לקבלת החלטות ולהנעה לפעולות. סיעור מוחות הוא הנורמה האמריקאית אבל היו מוכנים לביצוע פעולות שבתחום אחריותכם שייגזרו מאותה פגישה.
• אם אספתם נתונים רלוונטיים לישיבה, וודאו שכולם נחשפו לנתונים לפני מועד הישיבה.
• היו מוכנים לרשום הרבה הערות במהלך הישיבה, כמו כן לקחת חלק בהליך תכנון הפעולות לביצוע בסוף הישיבה.
• האמריקאים מאוד מודעים ללוחות הזמנים בישיבות, ולעיתים כשמתקרבים לשעת סיום הישיבה, הם יוותרו על סיעור המוחות כדי להשאיר זמן להחלטות ופעולות.
אחרי הישיבה
לכל משתתף יישלח סיכום דברים אשר כוללים את ההחלטות שהתקבלו כמו גם הפעולות שהוסכמו ולוחות הזמנים לביצוע.
לסיכום, תהליך ניהול הישיבות האמריקאי, עבור מי שמגיע מתרבות אחרת, נתפס לעיתים כמאוד לא אישי, ולמרות שבזמן הישיבה מתקיים סיעור מוחות פעיל ושיתוף פעולה פורה, בסיום הישיבה תחושת החברות וההתייחסות למען בניית החזון המשותף או המיזם העסקי מתפוגגת, כי כל אחד פורש לדרכו לבצע את משימותיו.
מומחית לייעוץ והדרכה בין־תרבותית ומייסדת תחום ההדרכה לאינטליגנציה תרבותית בישראל
מאמרים נוספים