17 נובמבר 2020 | Startup for Startup by monday.com
ים רגב על הקצב

״תהיו איטיים יותר. זה ממש בסדר אם יזמים יאטו קצת את הקצב עכשיו בשביל לבנות חוסן.״ ים רגב, מנהל שיווק בשיחה עם Startup for Startup by monday.com

כל שבוע הצוות שלנו Startup for Startup by monday.com שולחים את אותה רשימת שאלות ליזמים שונים מחברות בכל הגדלים. בכל שבוע אנו מקבלים תשובות חדשות, תובנות, נקודות מבט וטיפים כיצד כולנו יכולים לשנות או לשפר מעט הרגלים קטנים וגדולים בחיים שלנו.

 

ים רגב
יזם, מנהל שיווק


ים הוא חקלאי לשעבר ויוצא סיירת מטכ"ל. הוא הקים כמה עסקים מצליחים ועבד כסמנכ"ל שיווק, יועץ צמיחה ואסטרטג לשינוי דיגיטלי בכמה סטארטאפים וארגונים עם אלפי עובדים. בעבר הוא מילא את תפקיד סמנכ"ל השיווק בחברת Zest, והוא גם אחד ממייסדיה.



1. ספר לנו על הרגל יומיומי שאתה אוהב לעשות

בתחילת שנת 2018 הצבתי לעצמי מטרה חדשה - להתחיל לרוץ 4 פעמים בשבוע.
שנאתי את זה אז ואני שונא את זה עכשיו. אבל מה שגיליתי זה שכשאני רץ, המוח שלי מתחיל להיפתח להרבה דברים: אני חושב הרבה על המשפחה שלי ועל אנשים שלא דיברתי איתם זמן מה ואני צריך לדבר איתם. אחי הצעיר הוא אוטיסט, אז אנחנו בדרך כלל מדברים או מתכתבים כל יום. אחרי זה אני חושב על כל המטלות הביתיות והמשפחתיות שיש לי להיום.

לאחר מכן, אני חושב על כל המשימות האישיות והמקצועיות שלי ואני מתעדף אותן בראש. אחרי זה מגיעה כל העבודה היצירתית שלי - אני כותב די הרבה ברשתות החברתיות ואני מנסה לשמור על כמות טובה של פעילות שם בכל שבוע. אני חושב על מה שעלי לפרסם בהמשך ומה צריכות להיות שורות הפתיחה שלי.

ריצת הבוקר, למרות שאני כל כך שונא אותה, היא לרוב מאוד פרודוקטיבית ומרגיעה עבורי. גילוי נאות - אני רץ 15 דקות ביום ואז עושה אימון קטן, אז אל תחשבו שאני רץ מרתון.



2. איזו עצה היית נותן לעצמך כשהתחלת? מאיזו עצה היית מתעלם?

פגשו לפחות שני אנשים שאתם מחשיבים לפי עשר טובים יותר מכם. הם יכולים להיות אנשי עסקים טובים מכם פי עשר, הם יכולים להיות הורים טובים מכם פי עשר לדעתכם, הם יכולים להיות יזמים מרשימים, או סתם מישהו שעשה משהו שהייתם רוצים לעשות בעצמכם.

למידה מאחרים היא הדרך הטובה ביותר לשפר את עצמכם ולדייק את מה שאתם שואפים להיות. הערך המוסף כאן הוא שתצליחו לבנות קשרים אישיים שתוכלו להשתמש בהם - עכשיו או בכל זמן אחר. אתם בעצם מרוויחים כאן קניין רוחני.

עם זאת, זכרו שמה שעבד עבורם בוודאות לא יעבוד עבורכם. התאימו את מה שהם אומרים לכם לביולוגיה האישית, המקצועית והעסקית שלכם. זה לא מתמטיקה.

העצה הגרועה ביותר שקיבלתי היא להקשיב לסיפורי הצלחה של אנשים אחרים ולנסות ליישם אותם כפי שהם.

להטיל ספק בהכל זה חלק מהמנטליות שלי וכשאני עובד עם פאונדרים ומנהלי שיווק על היוזמות שלהם אני מקפיד לשמור על הלך הרוח הזה לאורך כל התהליך. זה גורם לי לחשוב מחדש על מתודולוגיות והנחות יסוד ולשפר כל היבט בהוויה העצמית והמקצועית שלי.

כשאתם בהרצאה ואתם שומעים על "הדרך הטובה ביותר ל..." או על "איך הצלחנו ל..." - דעו שאם תנסו לעשות ׳העתק הדבק׳ למה שהם עושים אתם לא תצליחו, אלא רק תאבדו זמן ומשאבים. קחו את העצה הזו בערבון מוגבל ותתאימו אותה אליכם.



3. מה התוכן (ספר / פודקאסט / Ted Talk) המועדף עליך או שהכי השפיע על חייך?

בשלב די מוקדם בחיי הבנתי שלהיות יזם פירושו לשפר את יכולות השיווק שלך. יכולות שיווק זה לא צמיחה, קידום אתרים או תכנים ברשתות החברתיות. זה רק דבר אחד: להבין בני אדם ואיך המוח האנושי עובד.

ישנם שני סרטים תיעודיים שהשפיעו על תפיסת החיים שלי. הם השפיעו על הווייתי המקצועית עד כדי כך, שבחשיבה לאחור אני מבין שהם האיצו את התקדמות הקריירה שלי. האלמנט המרכזי שנשתל במחשבות שלי הוא "הטל ספק בהכל":

  1. תורת הקוונטים
  2. מהו אורכה של חתיכת חוט?

נשים את ה׳חנוניות׳ שלי בצד לרגע. המחשבה שכל מה שאנחנו מכירים ורואים מוטל בספק - מחשבה שנוצרה אצלי בעקבות הצפייה בשני הסרטים האלה - טלטלה את עולמי כיזם צעיר. הבנתי שהטלת ספק היא כח העל הקטן שלי, ושאם אטיל ספק בהכל - אוכל לבנות מחדש תיאוריות משלי לגבי האופן בו דברים צריכים להיעשות.

המחשבה הזו נכונה לגבי איך שאני מתנהג כאבא, בעל ובן אדם, אבל גם לגבי האופן בו אני סולל את מסע היזמות שלי - איך שאני עובד על מיתוג ופרודקט מרקטינג לחברה שלי ולחברות אחרות שאני מייעץ להן - וגם לגבי מה שאני דורש מעצמי ומהסובבים אותי. 



4. מהי ההשקעה בעלת הערך הרב ביותר (מבחינת זמן, כסף, אנרגיה וכו') שביצעת אי פעם?

אני משקיע 2-4 שעות בכל שבוע כדי לעזור לאנשים אחרים.
אני מאמין שתמיכה הדדית היא דבר מאוד חשוב שהחברה שלנו, ובמיוחד עולם הטכנולוגיה, איבדו בשנים האחרונות. הקורונה החייתה את הנושא הזה ואני חושב שכולנו צריכים ׳להחליף׳ תמיכה הדדית זה עם זה - כמו כסף.

אני מפנה מספיק זמן בשביל לדבר עם יזמים צעירים על כל מה שהם צריכים, עוזר לעשרות משווקים למצוא עבודה בכל חודש ומדבר עם המון יוזרים בכל חודש על החיים האישיים והמקצועיים שלהם, בלי קשר לחברה שאני עובד בה. מבחינה קארמה, אני בטוח שזה ישתלם.
אני קורא ליזמים אחרים לנהוג באופן דומה ולעזור לאנשים וליזמים אחרים גם כן.



5. לאיזה ציטוט, מנטרה או מסר אתה הכי מתחבר? 

"מספיק טוב עדיף על מצויין"

באופן מטאפורי, לבנות סטארט-אפ זה כמו לשחק משחק עם 100 זריקות. אחרי 100 זריקות המשחק נגמר. הוא יכול להסתיים בגלל שמתחרה אחר בונה עכשיו בדיוק את מה שבניתם, בגלל שנגמר לכם הכסף, בגלל שקרה משהו בחיים האישיים שלכם, בגלל שנגמרה לכם המוטיבציה, בגלל שמגיפה עולמית בדיוק פרצה ובגלל עוד מאה סיבות נוספות.

עבודה במיינדסט של "מספיק טוב" אומרת שאתם יודעים שלא הכל מושלם ולא הכל צריך להיות מושלם. לא מה שקורה ביומיום שלכם, לא המוצר שלכם, לא הטכנולוגיה שלכם, ולא השיווק שלכם. זו הדרך הקצרה ביותר להפוך להיות שלמים יותר עם מה שאתם עושים והאופן בו אתם עושים את זה. זו התגלמות האושר, אבל לוקח זמן לספוג ולקלוט את המנטליות הזו.

ויש מנטרה שאני מרגיש שהיא כל כך קריטית עכשיו, במיוחד לזמנים האלו:
תהיו איטיים יותר. זה ממש בסדר אם יזמים יאטו קצת את הקצב עכשיו בשביל לבנות חוסן.
תשטפו כלים, תתאמנו, תעשו מדיטציה, תנקו את הבית, תשתו בירה באמצע היום, תתקשרו למשפחה ולחברים שלכם כדי לבדוק מה שלומם, או פשוט תבהו מהחלון שלכם ותנשמו את משבי הרוח.

למרבה הצער, ׳חיים איטיים׳ זה אורח חיים שאנחנו תמיד בוחרים בו רק אחרי שמשהו רע קורה. יש לנו עכשיו הזדמנות ייחודית לחוות את הדברים באיטיות ולראות איזה ערך אנו מקבלים מכך.
ככל שאתם רגועים יותר, כך הצוות שלכם יהיה עמיד יותר בפני שינויים, והתוצאות שתקבלו יהיו טובות יותר.



6. מה מניע אותך בימים טובים ובימים קשים?

בתור יזם ומנהל שיווק למוד קרבות, האנשים האמיתיים שמשתמשים במוצרים שאני בונה או משווק הם הסיבה המרכזית שגורמת לי לחוש מוטיבציה. העובדה שאני יכול להשפיע על עשרות אלפי אנשים וארגונים ברחבי העולם היא מה שמניע אותי.

ברוב הסטארטאפים שאני עובד איתם, אני מבקש מיד מהצוותים להפסיק לקרוא לאנשים האלה "יוזרים". הם לא מכורים לסמים, אלא בני אדם שמשתמשים במוצר שלכם כדי לבצע את עבודתם טוב יותר.

הם קודם כל בני אדם, לאחר מכן אנשי מקצוע, ורק אז הם ה"משתמשים" שלכם - והם הסיבה שאתם עושים את מה שאתה עושים. דוגמה מצוינת היא חברת גונג המכנה את משתמשיה "גונגסטרים".



7.במה אתה עוד אוהב להתעסק, מלבד ניהול החברה שלך? 

אני מאוד אוהב לגדל את שלושת בנותיי כנשים מצליחות שיש להן חופש בחירה ומרגישות שלמות עם החיים שלהן, האישיות שלהן, הגוף שלהן, הצדדים החזקים והחלשים שלהן, והאתגרים המנטליים והפיזיים שלהן.

לקח לי 25 שנה להבין שיש לי הפרעת קשב וריכוז קלה, הפרעת ויסות חושי קלה, ושאני דיסלקט בכל מה שקשור לכתב יד ולקריאת מסמכים ארוכים (כמו ספרים למשל).

אבחנתי את עצמי בדברים האלה, אחרי שלא הבנתי למה אני לא מצליח ללמוד בבית הספר כמו חבריי ולמה אני נאבק לסיים את התואר באוניברסיטה. בסופו של דבר באמת לא השלמתי את התואר. במקום זה פרשתי מהלימודים והקמתי סוכנות שיווק אינטרנטית מצליחה מאוד עם שני פאונדרים נוספים.

בגלל החוויה הזו, חשוב לי מאוד לדעת שהבנות שלי יאהבו את עצמן כפי שהן.

 
בנותיו של ים לאחר עוד יום לימודים ארוך



8. מה זרקת או שחררת מחייך לאחרונה שהשפיע עליך לטובה, ולמה?

לפני שנה שחררתי את הרעיון של לעבוד בשעות לילה מאוחרות. אני מנסה להקפיד על יום עבודה של 8 שעות בדיוק, אלא אם כן יש פעילות חשובה או שאני לא עומד בלוחות זמנים. 

כשעבדתי שעות נוספות - משהו כמו 14 שעות ביום - זה הרג אותי, הרג את המשפחה שלי, הרג את היחסים שלי עם החברים, ושינה את האישיות שלי. למרות שעבדתי יותר, כנראה שבסופו של דבר השגתי פחות.

מאז שהתחלתי לעבוד בצורה יותר מודעת, הרווחתי בחזרה את הכל. אני מאמין שיזמים צריכים לעבוד חכם, לא קשה. זה מרתון ומי שמנהל בצורה נכונה את הלו״ז, היעדים וה-roadmap שלו - מנצח.



9. שתף כישלון שחווית ומה למדת ממנו.

אני נוטה להתאהב בפתרון. זו טעות כי בסוף זה מרחיק אותי מלנסות לפתור את הבעיה המרכזית, כלומר את מה שהמוצר נועד לפתור.
אני שמח שהצלחתי להשאיר את המיינדסט הזה מאחור, וכרגע אני מאוד ממוקד בלוודא שכל מאמץ מוצרי ושיווקי שאני מוביל, הוא פתרון לכאב או צורך אמיתי. התאהבות בכאב שעליך לפתור זה המיינדסט הנכון.



10. אם היית יכול לבחור כל אדם בעולם שיענה על השאלות האלה, מי זה היה ולמה?

לא הייתי הולך רחוק מדי. הבחירות שלי הן של אנשי מקצוע שהצליחו אבל הם עדיין עם הרגליים על הקרקע, והתשובות שלהם יכולות לעזור לי ולאחרים בצורה פרקטית שנוכל להתחיל ליישם כבר מחר בבוקר:
  1. דייויד קנסל – יזם סדרתי, יוצר קטגוריות, אישיות נהדרת, מאוד נגיש ואנושי.
  2. ביל מקאיטיס – סמנכ"ל שיווק לשעבר ב-Saleforce, Zendesk ו-Slack.
  3. פרד וילסון – Managing Partner ב-Union Square Ventures.
תגובות
הוסף תגובה

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של StartIsrael לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.