על רקע הפריצה העצומה שביצעו האקרים מרוסיה, נמצא כי ארגונים נתונים בשנה האחרונה בחרדת אבטחה חסרת תקדים. עם זאת, הם ממשיכים לאפשר גישה למידע כדי לשמור על יעילות העבודה
התוקפים המסוכנים ביותר מגיעים מבפנים
מגמות שנתיות חלו גם בתכנון ושינוי אסטרטגיות אבטחה, 30% מהנשאלים ציינו כתופעה המשפיעה ביותר את (BYOD (Bring Your Own Device. שימוש במכשירים ניידים פרטיים במסגרת העבודה, 26% מציינים את טכנולוגיית מיחשוב ענן כמגמה המשפיעה על תכנון אסטרטגיית אבטחה. 21% ציינו את העמידה ברגולציה ורק 16% את האינטרנט של הדברים (חיבור מערכות ומכשירים ביתיים לתקשורת אינטרנט). לשאלה "האם הארגון שלהם שוקל להשתמש ב-security analytics", הסקר מצא כי 31% מהעסקים כבר משתמשים במוצרי אבטחת מידע לניתוח אירועים באופן כלשהו. 23% מתכננים להתחיל את השימוש בהם בשנה הקרובה, ורק 33% לא רואים בכך צורך.
ארגונים ממשיכים להתמודד עם תוקפים מתוחכמים ונחושים המחפשים דרך להסתנן לרשתות. מהסקר עלה כי 52% מהנשאלים מאמינים שיש תוקף סייבר בכל רגע נתון ברשת שלהם, 44% מאמינים שמתקפות המגיעות לשלב השתלטות על חשבון פריבילגי הן הקשות ביותר לאיתור, לתגובה ולתיקון; 29% מאמינים שהשלב הקשה ביותר לאיתור הוא שלב השתלת התוכנה הזדוני.
"אובדן קניין רוחני (IP) ויתרון תחרותי, ירידה בערך המותג, איבוד לקוחות והשפעה שלילית על בעלי מניות, אלה רק מעט מההשפעות העסקיות שחוו ארגונים רבים כתוצאה ממתקפות סייבר בשנה החולפת", אומר חן ביתן, מנהל סייבר ארק ישראל. "תוצאות השנה מוכיחות שבין אם מדובר בתוקף פנימי או חיצוני, הוא זקוק להרשאות פריבילגיות של משתמש בארגון כדי לתקוף. אחת השיטות לעשות זאת היא על ידי מעקב אחרי התנהגות משתמשים פריבילגיים במטרה לגלות פעילות חריגה".
פורטל היזמות הישראלי
מאמרים נוספים