פרופ' אבי דומב, נשיא עזריאלי המכללה האקדמית להנדסה בירושלים ופרופ' מן המניין בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית. לפרופ' דומב תארים בכימיה, רוקחות ומשפטים מן האוניברסיטה העברית. הוא עוסק במחקר ובקידום מיזמים הנוגעים, בין היתר, לתחומים: ביופולימרים, כימיה אורגנית ותרופתית, שחרור תרופות מבוקר, מדע פורנזי ואנליזה ביומטרית.
נעים להכיר
אני אבי דומב, נשוי לאורלי אב לארבעה וסב לשמונה. תושב ירושלים, משמש בתפקיד נשיא עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה, ואיש סגל וחוקר בבית הספר לרוקחות -הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית. מתעניין במדע ויישומיו ובהוראה טכנולוגית.
השורה הכי מעניינת בקורות החיים שלי
שרות במשטרת ישראל כראש החטיבה לזיהוי פלילי (מז"פ).
מי שפתחו לי את הדלת לתעשייה
המנחים שלי בהשתלמויות בתר-דוקטורט: ד"ר לינדה סונדרס, ראש חטיבת המחקר בפיתוח תרופות בחברת סינטקס בקליפורניה, ופרופ' רוברט לנגר מ-MIT. משניהם למדתי מהו מחקר המוביל למוצר.
יום העבודה הטיפוסי שלי
קם מוקדם מאוד, עונה למיילים. נכנס לאתר מערכת כתב העת PAT אותו אני עורך ומטפל במאמרים שהתקבלו לשיפוט, קורא חוות דעת על מאמרים ומחליט מה יתפרסם. תפילת שחרית. הגעה מוקדמת למעבדה בהדסה או למשרד בעזריאלי מכללה להנדסה, ומתארגן לקראת פגישות עם תלמידי מחקר, אורחים, סגל ומנהלה. מרצה בקורסים לסטודנטים לרוקחות בקמפוס עין כרם, סטודנטים להנדסה בקמפוס המכללה או סטודנטים לקרימינולוגיה בקמפוס האוניברסיטה העברית בהר הצופים. לעיתים נוסע לפגישות הקשורות לפעילות המחקרית והאקדמית. מסיים בשעות הערב ובדרכי הביתה עובר דרך הילדים ונפגש עם הנכדים. בבית פוגש את אורלי אשתי ולאחר ארוחת ערב, קצת חדשות, הליכה או חדר כושר וחזרה לשולחן העבודה- בדיקת בחינות, כתיבת מאמרים, סקייפ עם שותפים למחקר או חברות מממנות. ערבי ימי חמישי ושבתות מוקדשים למשפחה. כל יום שונה מקודמו.
הדברים שמסבים לי גאווה בקריירה שבניתי
סטודנטים שסיימו את לימודיהם במעבדתי המשולבים בתעשיות ההייטק, או מרצים באוניברסיטאות, הקימו משפחות ותורמים לעצמם ולחברה.
אם הייתי יכול לעשות דברים מחדש
אולי הייתי משקיע קצת יותר בלימוד מדעי החברה והרוח- משפטים, כלכלה, היסטוריה.
ההישג הגדול שלי עד כה
הזכות להיות חלק מהמערכת האקדמית ולהקנות ידע וגישה לעשייה המחקרית וחשיבה יצירתית, בצד השתתפות במיזמים שהולידו חברות ומוצרים המועילים לבני אדם.
תמיד יש פסגה יותר גבוהה - השאיפה הבאה שלי
להקים מכון לאומי אקדמי למחקר והוראה בתחום המדע הפורנזי, להפוך את עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה ל"אוניברסיטה העברית" של תחומי ההנדסה בירושלים.
הדברים החשובים ביותר שצריך כל יזם מצליח בארגז הכלים שלו:
נחישות, אוזן קשבת, כושר ארגון והנעת שותפים.
העצה הכי טובה שקיבלתי כיזם מתחיל
לעסוק במה שאני יודע לעשות הכי טוב ולהשאיר לאחרים את מה שהם יודעים לעשות טוב יותר.
והעצה הכי טובה שאני יכול לתת כיום ליזמים
להתרכז במה שהם הכי טובים בו, לרכז סביבם שותפים אמתיים, ענווה.
הטעות הגדולה ביותר של יזמים מתחילים ממנה אני ממליץ להם להימנע
אני יודע הכל והכל מגיע לי.
הקשר בין יזמות והנדסה
יצירתיות ויזמות מחייבות שותפות רב-תחומית וידע הנדסי. מימוש כל מיזם מצריך מומחי הנדסה. זכיתי לעמוד בראש עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה, היחידה בירושלים שהוקמה על מנת למלא את הצורך במומחי הנדסה לטובת חברות ההייטק המוקמות בירושלים. האתגר המשותף למכללה להנדסה ולפרנסי העיר הוא להפוך את ירושלים גם לבירת ההייטק של ישראל.
קצת פרגון למתחרים
אני מעריך מאוד אנשים הגונים העושים את מלאכתם שליחות. לשמחתי זכיתי וזוכה לעבוד במחיצת אנשים מצוינים שהם חברים ושותפים לדרך.
עבודה עבודה, אבל בשביל הנשמה
העיסוק במחקר ויצירה הם גם תחביב. בזמן שנותר אני מעדיף להיות עם משפחתי וחברים.
פינת ההימורים - התחומים שיעשו זאת השנה בגדול
יכולות המחשוב עדיין לא מוצו וימשיכו לספק פתרונות לבעיות גדולות, אך גם מוצרים מיותרים. יש נושאים חשובים שלצערי לא יעשו את זה, כמו מזור למחלות רבות ושיפור בתנאי החיים של יותר ממחצית תושבי העולם.
אפל/ אנדרואיד?
אנדרואיד כמשתמש
ההומפייג' שלי
http://www.jce.ac.il/about-jce/staff/prof-avi-domb/
דברו אליי